Budosporten
Image
KEMPO

Kempo is een Chinese verdedigingskunst die bijna 5000 jaar oud is. Kempo komt oorspronkelijk uit India en is in China, in het diepste geheim, door de Shaolin monniken beoefend en ontwikkeld. Deze monniken gebruikten deze technieken om zich te kunnen verdedigen als zij op reis rovers tegenkwamen. Al snel werden de Shaolin monniken bekend als de beste vechters. Kempo bestaat uit een systeem van weringen, slagen, stoten, trappen en standen. Deze bewegingsvormen worden tijdens de trainingen vertaalt naar kata’s (voorgeschreven bewegingspatronen) en kumites (wedstrijdsvormen). Kempo is geschikt voor jong en oud. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen al terecht bij Sportcentrum Doets voor kempo-lessen!

Image
JIU JITSU

Jiu-Jitsu betekent “zachte kunst”. Het Jiu-Jitsu combineert bepaalde bewegingsprincipes tot een effectief middel om de energie van de tegenstander in iedere aanvalssituatie te neutraliseren in een tegenaanval tegen hemzelf te wenden door toepassing van door de situatie geschikte technieken. Het Jiu-Jitsu kent vele gevarieerde bewegingsvormen welke zowel voorkomen in het Judo (contact situaties, trekken, duwen, werpen, klemmen en wurgingen) hett Aikido (aanvallen, ontwijken of doorvoeren) en het Karate (explosief, toepassen van schop-, slag- en stoottechnieken). Deze bewegingsvormen worden gecombineerd tot een effectief verdedigingsscala in diverse aanvalssituaties (zowel ongewapend als gewapende). Doordat de Jiu-Jitsuka zich ook al deze bewegingsvormen van andere vechtsporten eigen moet maken is het Jiu-Jitsu de meest complete vecht-en zelfverdedigingssport.

Jiu Jitsu jeugd vanaf 12 jaar.

Image
JUDO

Bij Judo gaat het erom iemand op de grond te krijgen zonder hem of haar pijn te doen. Bij Judo leer je speciale dingen zoals worpen; een techniek om iemand die staat op zijn rug te krijgen. Houdgrepen; een techniek zodat iemand die op zijn rug ligt niet meer kan opstaan. Kanteltechnieken: technieken waarmee je iemand die op handen en knieën zit op zijn rug kan krijgen. Armklemmen, verwurgingen; technieken die kan gebruiken in een wedstrijd om iemand te laten afkloppen zodat jij hebt gewonnen. Rollen, valbreken en afslaan: rollen zijn een soort variatie op de koprol. Valbreken leer je om goed te kunnen vallen als iemand je werpt en afslaan leer je als iemand een verwurging armklem of iets anders anders pijnlijks doet zodat hij/zij ophoudt. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen al terecht bij Sportcentrum Doets voor judolessen!

Contact gegevens

Oudeweg 1-D
2811 NM Reeuwijk
T 0182 – 39 61 77
info@sportcentrumdoets.nl
 

Contact gegevens

Oudeweg 1-D
2811 NM Reeuwijk
T 0182 – 39 61 77
info@sportcentrumdoets.nl